Carciofi Catering in het nieuws

Bron: Bedrijven Informatiekrant sept. 2018.

Bron: Het Kontakt 6 sept. 2017.

Bron: Carillon 16 aug. 2017.

Carciofi catering houdt open huis op De Geerden

 

Daphne Moonen van Carciofi Catering houdt aanstaande zaterdag open huis in haar nieuwe keuken op bedrijventerrein De Geerden in Velddriel (foto Alie Bakkenes)

 

Door Alie Bakkenes

VELDDRIEL/ZALTBOMMEL – Het begon allemaal met een acht-gangen diner dat Daphne Moonen (40) zestien jaar geleden aan haar gasten voorzette. ‘Daar zouden meer mensen van moeten kunnen genieten’, was het oordeel. Zo begon zij in haar eigen Zaltbommelse keuken te koken voor anderen. Begin februari streek zij met haar cateringbedrijf Carciofi neer op bedrijventerrein De Geerden in Velddriel. Aanstaande zaterdag nodigt de enthousiaste ‘selfmade’ kokkin iedereen uit voor de officiële opening én een kijkje in haar keuken.

 

Vanuit de ruimte in een van de bedrijfshallen op De Geerden gaat Moonen op professionele basis verder met wat zij de afgelopen jaren vanuit haar huis al deed; het verzorgen van buffetten, maaltijden high teas en barbecues bij een afscheid of een (tuin)feestje, kinderfeestjes, lunches en ‘overwerkmaaltijden’ bij bedrijven, alles is mogelijk. Daarnaast wil zij haar diensten uitbreiden naar inwoners en bedrijven in Kerkdriel, Den Bosch en omstreken. Voor haar is Velddriel daarom een heel centrale plaats om haar bedrijf te vestigen.

 

Het koken zit Moonen in de genen. Als kind verraste zij haar ouders al met een mooi gedekte tafel en gerechtjes uit haar kinderkookboekje. Tegenwoordig kookt zij graag gerechten uit de Italiaanse keuken. “Ik had graag gewoond in de aan de Italiaanse oostkust gelegen ‘Le

Marche’ (De Marken), de streek van truffels, wijn en olijven. Dat is niet gelukt, maar ik ben nog steeds dol op mooie Italiaanse gerechten.” Maar ook voor een lekkere Tom Kha Kai (Thaise soep) draait Moonen haar hand niet om. “Ik kan uren doorbrengen in een goede toko en als ik iets nieuws eet, probeer ik altijd te analyseren welke kruiden zijn gebruikt om het vervolgens na te maken en voeg er dan een snufje van mijzelf aan toe.” Inspiratie doet Moonen ook op bij de Engelse kok Jamie Oliver. De verse en oorspronkelijke ingrediënten, zijn enthousiasme en ‘losse’ manier van koken en opdienen spreekt haar erg aan.

 

Moonen geniet enorm van de grote ruimte waarin al haar potten, pannen, kruiden, servies en kookgereedschap overzichtelijk staan uitgestald langs de wanden. “Dat was in het begin wel anders”, lacht zij. “In de Nonnenstraat in Zaltbommel begon ik met bijna niets. Iedere keer als ik wat geld had verdiend, kocht ik een nieuw pannetje of schaaltje.” De garagebox die er later bij kwam was klein, donker en onoverzichtelijk. Het was altijd een beetje behelpen.” De ruimte op het Velddrielse bedrijventerrein biedt voor Moonen ongekende mogelijkheden. “Ik zie het al helemaal voor me”, lacht ze. “Workshops met tien personen kan ik hier makkelijk organiseren. Vanaf nu is het nooit meer behelpen op de vierkante meter.”

De open huis mét hapje en drankje is op zaterdag 7 april van 13:00 – 17:00 uur op De Geerden 24 in Velddriel. Meer informatie op www.carcioficatering.nl

Bron: De Toren 9 febr. 2017.

Bron: Het Kontakt 18 jan. 2017.

© Carciofi Catering 2022 | Velddriel | Zaltbommel | Telefoon: 06 1355 5784 | info@carcioficatering.nl

Designed by Reclamestudio 7